15 JAAR SPECIAALBIER!

2004, menig café in Kampen tapte een pils en een seizoensbier als een witbier of een herfstbok. Zo eigenwijs als we zijn zagen wij een toekomst in speciaalbier. Bij de opening van het proeflokaal hadden we tien tapkranen en stonden er 40 bieren van fles op de bierkaart. Kampen maakte kennis met merken als Brouwerij ‘t IJ, Jopen en La Chouffe. Inmiddels zijn we vijftien verder. Het bierlandschap is veranderlijker dan ooit. Nieuwe bierstijlen worden bedacht, bierkenners aan de bar die van de hoed en de rand weten. Bier is hot!
Ons bierassortiment is de afgelopen jaren gegroeid naar 18 kranen. Wij hebben 60 vaste flesbieren op de bierkaart en wisselen daar om heen nog eens 20 à 30 bieren. We bestieren de eigen Brouwerij de Wereld, waarvan vijf bieren in het proeflokaal verkrijgbaar zijn. We kunnen wel zeggen dat we het speciaalbier naar Kampen hebben gebracht. En daar zijn we trots op!

Benieuwd naar onze bieren?

DE BIERKAART

Alliantie van Biertapperijen

ALLIANTIE VAN BIERTAPPERIJEN

Het proeflokaal is geselecteerd door en aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen. Dat klinkt enorm sjiek, en uiteraard zijn we met veel plezier lid van deze mooie club van biercafés. Maar, wat houdt het lidmaatschap eigenlijk in? Elke maand tappen wij een uniek bier. Dit bier is nog nooit eerder in Nederland van het vat verkocht. Bijzonder dus!

Ook zetten wij elke maand een Nederlandse microbrouwerij in het zonnetje door een flesbier van deze brouwerij te schenken. Kortom, elke maand twee nieuwe, bijzondere en unieke bieren bij ons in het glas.

Wil je meer weten over de Alliantie, klik dan op onderstaande button!

ALLIANTIE VAN BIERTAPPERIJEN