Speciaal bierpionier in Kampen

De Stomme van Campen

Proeflokaal De Stomme van Campen, een biercafé sur sang! Ontstaan in 2004 en als eerste in de Hanzestad Kampen met focus op speciaalbier. Tien tapkranen en ruim 50 bieren van fles, een ruim assortiment speciaalbier bestaande uit mooie klassiekers en gedurfde nieuwkomers. Sinds de start is er veel veranderd. Inmiddels worden er uit 18 tapkranen mooie bieren getapt. Is er een ruim assortiment flesbieren aanwezig die ook nog eens regelmatig wisselen.


De Alliantie van Biertapperijen, bestaande uit een groep bijzondere biercafés, speelt sinds 1986 een toonaangevende rol in het speciaalbierlandschap. Dat doen we door ons aanbod van, niet eerder in ons land uitgebrachte, unieke bieren van de maand.
Wat we willen zijn is een huiskamer voor de bierliefhebber, met een uitgekiend aanbod, een constante goede service en een verhelderend advies aan u: de bierliefhebber.
Klik op de onderstaande link voor meer informatie over het A.B.T.

www.alliantie-van-biertapperijen.nl

Al jarenlang een vaste waarde

Café Top 100

De jury schrijft:
Achter Proeflokaal De Stomme van Campen verrees dit jaar restaurant Hendrick. We genieten er van een fijn diner, waarna we aansluitend het café induiken. ‘Komen jullie hier gezellig nog wat drinken?’, vraagt een medewerker vriendelijk.

Maar met 18 tapkranen en ruim 70 bieren van fles, is de keuze lastig. ‘Wat heb je hiervoor gedronken?’, wordt ons gevraagd. ‘Wil je nu wat hoger in alcoholpercentage?’ Goed hoe de gast hier stapsgewijs wordt geholpen bij de keuze. Ook op deze drukke vrijdagavond, nemen ze de tijd voor de gasten. De sfeer in De Stomme doet huiselijk aan. De medewerkers zien er stoer uit. Ze dragen een lichte jeans, zwarte blouse en stoer leren schort. Kortom: ‘Hier hebben ze kennis van bier, zijn ze vriendelijk en werken ze hard.’

www.cafetop100.nl