Speciaal bierpionier in Kampen

De Stomme van Campen

Proeflokaal De Stomme van Campen, een biercafé sur sang! Ontstaan in 2004 en als eerste in de Hanzestad Kampen met focus op speciaalbier. Tien tapkranen en ruim 50 bieren van fles, een ruim assortiment speciaalbier bestaande uit mooie klassiekers en gedurfde nieuwkomers. Sinds de start is er veel veranderd. Inmiddels worden er uit 18 tapkranen mooie bieren getapt. Is er een ruim assortiment flesbieren aanwezig die ook nog eens regelmatig wisselen.


De Alliantie van Biertapperijen, bestaande uit een groep bijzondere biercafés, speelt sinds 1986 een toonaangevende rol in het speciaalbierlandschap. Dat doen we door ons aanbod van, niet eerder in ons land uitgebrachte, unieke bieren van de maand.
Wat we willen zijn is een huiskamer voor de bierliefhebber, met een uitgekiend aanbod, een constante goede service en een verhelderend advies aan u: de bierliefhebber.
Klik op de onderstaande link voor meer informatie over het A.B.T.

www.alliantie-van-biertapperijen.nl

Al jarenlang een vaste waarde

Café Top 100

De jury schrijft:
Opnieuw de beste van Overijssel en ook nu laten David Lemstra en zijn team zien waarom. Tijdens ons bezoek maken we gebruik van twee facetten waar De Stomme van Campen zich op laat voorstaan: bier en burgers.

We worden meer dan vriendelijk geholpen door de jongedame achter de bar, wat een kennis van bier! Dit proeflokaal met 14 tapkranen en 80 bieren op fles is dan ook een speciaalbiercafé, aangesloten bij de Aliantie van Biertapperijen. Wat we hier qua bier – figuurlijk – over ons heenkrijgen, dat mag je eigenlijk ook verwachten. Desalniettemin is het de moeite van het vermelden waard. Daarnaast proberen we de burger; het is in één hap duidelijk dat de focus binnen dit bedrijf hierop ligt. We sluiten af met een hartelijk welkom in de top-10.

www.cafetop100.nl